Vajdasági sós-sajtos tekercs, egy mennyei finom és egyszerű recept!
Egy nagyon finom sajtos és ssós ropogtatnivaló
Egy igazi finom recept, amit könnyű elkészíteni, mégis nagyon nagyon finom!
Hozzávalók:Tészta:80 dkg liszt5 dkg élesztőegy csipet cukor5 dl tej1 dl olajTöltelék:25 dkg margarin2 nagyobb tojás sárgája1 evőkanál só10 dkg reszelt sajtTetejére:1 tojás20 dkgsajtízlés szerint köménymagízlés szerint pirított napraforgómagElkészítés:
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.Trükkök, tippek, praktikák:Tipp: pirított napraforgómaggal meghintve az igazi.
Hirdetés