Van otthon egy kis darált húsod? Készíts belőle mennyei hústekercset, mutatjuk hogyan
Mennyeien finom választás, érdemes kipróbálni.
Ismét egy újdonságot próbáltam ki. Mivel mindent „szemre” készítettem, a mennyiségeket nem tudom megírni. Viszont szerintem ezt a receptet nem lehet elrontani. A húsos alaphoz darált húst, fűszereket, aprított hagymát és tojást adtam, a töltelék pedig egész egyszerűen minden olyan finomság, amit otthon találtam. A tetejéről a finom szalonna sem hiányozhatott.
Hozzáadta: TopPetra, 3.3.2020
Kategória: Főételek, Darált hús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Húsételek
ALAPANYAGOK
Húsos alap:
darált hús
vöröshagyma
tojás
fűszer (só, bors, őrölt pirospaprika)
Szükségünk lesz még:
reszelni való sajt
tejbe áztatott kenyér
petrezselyemzöld
tojás
vöröshagyma
olaj
őrölt pirospaprika
só, bors
szalonna
ELKÉSZÍTÉS MENETE
-
A húst a tojással, aprított vöröshagymával és fűszerekkel elkeverjük.
-
A húsos alapot fóliára tesszük, elegyengetjük (1,5 cm vastagra).%1
-
A tojásokat megfőzzük, felaprítjuk és elkeverjük a tejbe áztatott kenyérrel. Hozzáadjuk az aprított, kevés olajon megpirított vöröshagymát, a reszelt sajtot. Fűszerezzük. Elkeverjük és rákanalazzuk a húsos alapra.%2
-
Óvatosan felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
-
Tetejére szalonnát teszünk, 180 fokon készre sütjük.