Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Van otthon egy kis darált húsod? Készíts belőle mennyei hústekercset, mutatjuk hogyan

Mennyeien finom választás, érdemes kipróbálni.

Ismét egy újdonságot próbáltam ki. Mivel mindent „szemre” készítettem, a mennyiségeket nem tudom megírni. Viszont szerintem ezt a receptet nem lehet elrontani. A húsos alaphoz darált húst, fűszereket, aprított hagymát és tojást adtam, a töltelék pedig egész egyszerűen minden olyan finomság, amit otthon találtam. A tetejéről a finom szalonna sem hiányozhatott.

Hozzáadta: TopPetra, 3.3.2020

Kategória: FőételekDarált húsFőétkezésekEbédVacsoraHúsételek

ALAPANYAGOK

Húsos alap:

darált hús
vöröshagyma
tojás
fűszer (só, bors, őrölt pirospaprika)

Szükségünk lesz még:

reszelni való sajt
tejbe áztatott kenyér
petrezselyemzöld
tojás
vöröshagyma
olaj
őrölt pirospaprika
só, bors
szalonna

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A húst a tojással, aprított vöröshagymával és fűszerekkel elkeverjük.
  2. A húsos alapot fóliára tesszük, elegyengetjük (1,5 cm vastagra).%1
  3. A tojásokat megfőzzük, felaprítjuk és elkeverjük a tejbe áztatott kenyérrel. Hozzáadjuk az aprított, kevés olajon megpirított vöröshagymát, a reszelt sajtot. Fűszerezzük. Elkeverjük és rákanalazzuk a húsos alapra.%2
  4. Óvatosan felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  5. Tetejére szalonnát teszünk, 180 fokon készre sütjük.