Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Villámgyors ínycsiklandozó kávékrém… ha imádod az ilyen finomságokat neked találták ki

Imádjuk a kávés desszerteket.

Ehhez a habhoz nincs szükség sem tejszínhabra, sem túróra, sem drága mascarpone sajtra. Elég egy adag instant kávé, cukor és víz. Igen, ezekből a hozzávalókból is lehet fantasztikus, levegős habot készíteni. Ideális pohárdesszertnek, süteményekhez tejszínhab helyett. Szerző: Karambola

Alapanyagok
140 ml
hideg víz
35 g
instant kávé
150 g
kristálycukor
Recept elkészítése

Nyomtatás

  1. Mivel nagyon hideg vízre van szükség, ezért nem árt kicsit előre gondolkodni és a szükséges mennyiséget lehűteni. 140 ml vizet legalább 1 órára kell hűtőszekrénybe tenni. Magas falú, nagy szájú pohárba beletesszük a cukrot és kávét, majd felöntjük a hideg vízzel.
  2. Botmixerrel vagy kézi robotgéppel elkezdjük habbá verni.
  3. Addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. A hab akkor jó, ha már tartja az alakját, formáját.
  4. A kávérkémet pohárdesszertként tálalhatjuk, de desszerteket is díszíthetünk vele.