Zalai kelt palacsinta, finom és igazán puha, bármilyen ízű töltelékkel megtölthető!
Mi nagyon szeretjük.
Az élesztőnek köszönhetően a kelt palacsinta tésztája még lágyabb, szivacsosabb szerkezetű, mint a hagyományosé. Akár sütiként is megállná a helyét. Mivel vastagabb, kicsit tovább tart átsütni. Lekvárral, túróval vagy kakaóval, nutellával is nagyon finom.
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg liszt
- 5 dl tej
- 1,5 dkg élesztő
- 2 tojás
- 1 kiskanál cukor
- pici só
- olaj
- csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?client=ca-pub-0045271904936959&output=html&h=150&slotname=9246097226&adk=4079498660&adf=3243374891&pi=t.ma~as.9246097226&w=598&fwrn=4&lmt=1676484832&rafmt=11&format=598×150&url=https%3A%2F%2Fegyszerugyorsreceptek.com%2Fzalai-kelt-palacsinta-finom-es-nagyon-puha-barmivel-toltheto%2F&wgl=1&uach=WyJXaW5kb3dzIiwiMTAuMC4wIiwieDg2IiwiIiwiMTA5LjAuNTQxNC4xMjEiLFtdLGZhbHNlLG51bGwsIjY0IixbWyJOb3RfQSBCcmFuZCIsIjk5LjAuMC4wIl0sWyJHb29nbGUgQ2hyb21lIiwiMTA5LjAuNTQxNC4xMjEiXSxbIkNocm9taXVtIiwiMTA5LjAuNTQxNC4xMjEiXV0sZmFsc2Vd&dt=1676484831191&bpp=31&bdt=2546&idt=830&shv=r20230213&mjsv=m202302130101&ptt=9&saldr=aa&abxe=1&cookie=ID%3Daba2de727befe3d2-2223d41b4bdb001f%3AT%3D1673722829%3ART%3D1673722829%3AS%3DALNI_MbgXiskUOhfesWEII9RMQZ4skqTtw&gpic=UID%3D00000ba258952fc3%3AT%3D1673722829%3ART%3D1676477688%3AS%3DALNI_MbhFCuxYZLOcKVUj8gEMlakqJcctw&prev_fmts=0x0&nras=1&correlator=6569158121191&frm=20&pv=1&ga_vid=254890296.1673722828&ga_sid=1676484831&ga_hid=821947426&ga_fc=1&rplot=4&u_tz=60&u_his=1&u_h=768&u_w=1366&u_ah=728&u_aw=1366&u_cd=24&u_sd=1&dmc=4&adx=531&ady=1243&biw=1349&bih=600&scr_x=0&scr_y=0&eid=44759876%2C44759927%2C44759842%2C31072409%2C31071662&oid=2&pvsid=3597580429399899&tmod=187057539&uas=0&nvt=1&ref=https%3A%2F%2Fl.facebook.com%2F&fc=1920&brdim=0%2C0%2C0%2C0%2C1366%2C0%2C1366%2C728%2C1366%2C600&vis=1&rsz=%7C%7CEebr%7C&abl=CS&pfx=0&fu=128&bc=31&ifi=2&uci=a!2&btvi=1&fsb=1&xpc=fXo9QF49Ut&p=https%3A//egyszerugyorsreceptek.com&dtd=877
Egy dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat ketté választjuk.
A tojás fehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgájához hozzá keverjük a felfuttatott élesztőt, majd a a többi langyos tejjel, liszttel váltakozva kikeverjük a palacsinta tésztát. Végül könnyedén hozzá keverjük a tojáshabot. 15 percet hagyjuk kelni.
A palacsinta sütőben olajt hevítünk. Egy merítőkanál tésztát teszünk, jól eloszlatjuk benne. 2-2 percet sütjük mind két oldalát szép arany barnára.
Tölthetjük kedvünk szerint. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Vass Lászlóné Edit receptje
—Nagymamám és anyukám is mindig így csinálta!