Zöldbab télire, tartósítószer nélkül! Nagymama így tettem el, és kivétel nélkül finom friss marad!
Mi nagyon szeretjük.
Ha ti is szeretitek a zöldbabot, valószínűleg érdekelhet az alábbi, egyszerű recept, amit én magam is az interneten találtam, és már évek óta használom a család nagy megelégedésére.
Így tegyük el a zöldbabot télire tartósítószer nélkül: fogjuk a zöldbabot, levágjuk a végét, mosás után feldaraboljuk.
Egy fazékban vizet forralunk, sót és ecetet teszünk bele, amelyek arányát ízlés szerint állapítjuk meg– cél az, hogy a lé kellemesen savanykás legyen.
Megvárjuk, míg felforr, majd beletesszük a zöldbabot, és miután újraforr, még 3 percig főzzük, majd tiszta befőttes üvegekbe tesszük.
A lébe (amikor újra felforr), természetesen mehet a következő adag zöldbab, és így tovább! Miután végeztünk az utolsó adag babbal, a forró lét a befőttesüvegekbe töltjük, majd rácsavarjuk a fedőt.
Ezután nagy fazékban 25 percig dunsztoljuk, vízzel meleg vízzel felöntve. Ezt is elvégezzük az összes adaggal, és már lényegében végeztünk is.
Eredeti recept: Angéla Zsuzsanna Gotriánné Arany, Gyöngyi Berke: Így a legízletesebb a zöldbab.
Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is el készíthessek!